Przepis na zupę pomidorową

74982-v-900x556Jako mój pierwszy wpis tematyczny przedstawiam wam mój autorski przepis na zupę pomidorową. Mam nadzieję, że każdemu zasmakuję. Pozdrawiam! :)

  1. ćwiartka kurczaka.
  2. 2 litry wody.
  3. 1/2 łyżeczki soli.
  4. włoszczyzna (marchewka, pietruszka, kawałeczek pora, plasterek selera)
  5. 200 g koncentratu pomidorowego w słoiczku*
  6. 250 ml śmietany 18% z kartonika (do zup i sosów)
  7. szczypta zmielonego pieprzu.

Zaczynamy od ugotowania rosołu. do 2 litrów wody wrzucamy ćwiartkę z kurczaka, oraz włoszczyznę. Gotujemy aż powstanie wywar. Do rosołu dodajemy 200g koncentratu pomidorowego i doprowadzamy do wrzenia. Gdy wszystko nam się zagotuje wyłączamy ogień i zaprawiamy zupę 250ml śmietany 18%. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Ten wpis został opublikowany w kategorii Przepisy. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *